DİAFON VE TELEFON SANTRALLERİ

 DİAFON VE TELEFON SANTRALLERİ

Görüntü ve Konuşma Sistemleri

SESLİ SİSTEMLERDE:

7,

Apartman girişine hoparlörlü diyafon şubesi takılır.
Her daireye butonlu konuşma şubesi takılır.
Pano dairesine santral takılır.
30 daireli bir apartmanda ortalama;
30 adet diyafon şubesi
1 adet hoparlörlü zil paneli
1 adet santral
Ortalama 100 metre kablo
Ortalama işçilik
Tahmini Toplam
* apartmanın yapısına göre, kullanılan kablo miktarı ve işçilik değişebilir.
GÖRÜNTÜLÜ SİSTEMLERDE:
8,
Apartman girişine kameralı zil butonu takılır.
Her daireye monitör takılır.
Pano dairesine santral takılır.
30 daireli bir apartmanda ortalama;
30 adet diyafon şubesi
1 adet görüntülü zil paneli
1 adet santral
Ortalama 100 metre kablo
Ortalama işçilik
Tahmini Toplam

 KAREL TELEFON SANTRALLERİ :

KAREL MS38S  4 DIŞ 8 İÇ HAT KAPASİTELİ SANTRAL

9,

MS38S, büyük haberleşme kolaylıklarını küçük işletmelere ve evlere sunan, 4 dış hat / 8 dahili abone kapasitesine sahip, 100′ün üzerinde programlanabilir kullanım özelliği olan, servis ve bakım hizmetlerinde uzaktan programlama kolaylığı sunan, telefon santralıdır.

GENEL ÖZELLİKLER

– En ucuz tarifeye yönlendirme (LCR)

Robot Operatör ve Sesli Mesaj Kutusu ile telefon operatörünü meşgul etmeden abonelere doğrudan ulaşma ve mesaj bırakabilme (opsiyonel)

Net-CM Raporlama Yazılımı ile telefon trafiğinin ücret ve sürelerine ilişkin bilgilerin, bilgisayar monitöründen takibi sayesinde, daha verimli ve ekonomik haberleşme (opsiyonel)

-Net-Konsol (CTI) Yazılımı ile kullanıcının, telefon üzerinden numara tuşlayarak yaptığı işlemleri bilgisayar ekranından da izleyebilmesiyle bir çok santral özelliğinin hızlı ve etkin kullanımı

-Mini yazıcı ile santraldan yapılan tüm görüşmelerin süresel ve ücretsel bilgilerinin dökümünü alabilme (opsiyonel)

-Diyafon ünitesi ile isyerindeki tüm telefonlardan dış kapı ile görüşebilme ve telefonu tuşlayarak kapı açabilme (opsiyonel)

-Özel telefon seti ile santralın zengin özelliklerini tek bir tuşla kullanabilme(opsiyonel)

KULLANIM ÖZELLİKLERİ:

Acil hat , Araya girme , Bekeletme müziği , çagrı aktarma ve yönlendirme , Dış hat otmatik cevaplama ve yetki sınırlaması , Direkt hat , Enerji kesintilerinde dogrudan aboneye baglantı , Esnek gece servisi , Faks yönlendirici , Gecikmeli acil hat , Gerçek ücretlendirme , harici müzik girişi.

KAREL MS48C  4/12 DIŞ 12/40 İÇ HAT KAPASİTELİ SANTRAL

10,

MS48C, tüm dahili hatlardan arayan dış hat numarası (CID özelliği) görüntüleyebilen ve tüm dahili abonelerin PSTN hatları üzerinden kısa mesaj (SMS) gönderip alabilmesini destekleyen, küçük – orta ölçekli, büyümekte olan işyerleri için, farklı kapasite seçenekleri sunan, modüler, 100′ün üzerinde programlanabilir kullanım özelliği olan, servis ve bakım hizmetlerinde uzaktan programlama kolaylığı sağlayan telefon santralıdır

GENEL ÖZELLİKLER

Arayanın numarasını veya ismini çağrı tanıyıcılı (CID) telefondan görüntüleyebilme (Türk Telekom’un desteklediği hatlarda)

-Sabit hattan, uyumlu telefonlarla kısa mesaj (SMS) gönderme/alma (Türk Telekom’un desteklediği hatlarda

-100′ün üzerinde programlanabilir kullanım özelliği, modüler yapı

-Servis ve bakım hizmetlerinde uzaktan programlama kolaylığı

KULLANIM ÖZELLİKLERİ:

Acil hat , Araya girme , Bekeletme müziği , çagrı aktarma ve yönlendirme , Dış hat otmatik cevaplama ve yetki sınırlaması , Direkt hat , Enerji kesintilerinde dogrudan aboneye baglantı , Esnek gece servisi , Faks yönlendirici , Gecikmeli acil hat , Gerçek ücretlendirme , harici müzik girişi , Hatırlatma servisi , İç/dış hat gruplama , Kapı açma , Konferans , Kutu zili , Meşgul aboneyi uyarma , Ortak ve özel hafıza , Otomatik arama ve Dış hat kontrolü , Proglanabilir edimeme , Seçerek hat alma , Seri aktarma , Srıraya girme (İç/Dış hat) , Son numara tekrarı , Şifreli kilitleme , Uzaktan proglama.

Karel MS 38C+EVM38S Robot Operatör+OP48 Operatör Tel.

 11,
Genel Özellikler :     – MS38C, büyük haberleşme kolaylıklarını küçük işletmelere ve evlere sunan, 4 dış hat / 8 dahili abone kapasitesine sahip, 100′ ün üzerinde programlanabilir kullanım özelliği olan, servis ve bakım hizmetlerinde uzaktan programlama kolaylığı sunan, telefon santralıdır.     – Bütün dahili hatlarda CID (Arayan numarayı gösterme) özelliğine sahiptir. (Bu özellik Türk Telekom’un desteklediği hatlarda çalışmaktadır)     – Bütün dahili hatlarda SMS (Kısa Mesaj Servisi) gönderme/alma özelliğine sahiptir. (Bu özellik Türk Telekom’un desteklediği hatlarda çalışmaktadır)     – En ucuz tarifeye yönlendirme (LCR)     – Robot Operatör ve Sesli Mesaj Kutusu ile telefon operatörünü meşgul etmeden abonelere doğrudan ulaşma ve mesaj bırakabilme (opsiyonel)     – Net-CM Raporlama Yazılımı ile telefon trafiğinin ücret ve sürelerine ilişkin bilgilerin, bilgisayar monitöründen takibi sayesinde, daha verimli ve ekonomik haberleşme (opsiyonel)     – Net-Konsol (CTI) Yazılımı ile kullanıcının, telefon üzerinden numara tuşlayarak yaptığı işlemleri bilgisayar ekranından da izleyebilmesiyle bir çok santral özelliğinin hızlı ve etkin kullanımı (opsiyonel)     – Mini yazıcı ile santraldan yapılan tüm görüşmelerin süresel ve ücretsel bilgilerinin dökümünü alabilme (opsiyonel)     – Diyafon ünitesi ile isyerindeki tüm telefonlardan dış kapı ile görüşebilme ve telefonu tuşlayarak kapı açabilme (opsiyonel)     – Özel telefon seti ile santralın zengin özelliklerini tek bir tuşla kullanabilme (opsiyonel)
 b_1882570

KAREL SANTRAL KODLARI

  •           PROGRAM GİRİŞİ                             877777
  •           KAREL ROBOT DEVREYE ALMA          8741
  •           DAHİLİ DIŞ HAT AÇMA       887(eski santrallerde 87) DAHİLİ NO 3
  •           DIŞ HAT PORTU AÇMA                     890 DIŞ HAT 11
  •           DIŞ HAT PORTU  KAPA                     890 DIŞ HAT 0
  •           DAHİLİ YÖNLENDİRME                      85 + DAHİLİ
  •           DAHİLİ YÖNLENDİRME İPTALİ            85
  •           SAAT AYARI                                 88 SAAT DAKİKA(1400 GİBİ)
  •           TARİH AYARI                              833GÜN AY YIL(010109 GİBİ )
  •           GECE SERVİSİ                                   879
  •           GECE SERVİSİ İPTALİ                        878
  •           HAFIZAYA NUMARA KAYIT                 834 + 00-99 + NUMARA
  •           HAFIZADAN NUMARA CEVİRME          5 + 00-99
  •          TELEFONA ŞİFRE KOYMA             836 + ÜÇ HANELİ ŞİFRE (000-250) ARASI
  •          ŞİFREYİ AKTİF ETME/İPTALİ    837 + ŞİFRE + 1 DEVREYE ALIR. 837 + ŞİFRE + 0 İPTAL EDER

KAREL SANTRALİ CEP TELEFONUNA YÖNLENDİRME : SANTRALİN FİŞİNİ ÇEKİN. HATLAR DİREK OLARAK DAHİLİ 11,12,13,14 E DÜŞER. TELEFONU KALDIRIN *21* + TELEFON NUMARASI + # TUSLAYIN YÖNLENDİRME OLACAKTIR. İPTAL ETMEK İÇİN #21# TUŞLAYIN DAHA SONRA SANTRALİNİZİN FİŞİNİ TAKIN

OPERATÖR ÖZELLİKLERİ

  •           FLASH                                          BEKLETME
  •           TRANSFER                                    KAPATMA
  •           H/R                                HATTI UZUN SÜRELİ BEKLETME
  •           AUTO                         EN SON ARAMAYI OTOMATİK ARAMA
  •           REDİAL                                  SON NUMARA TEKRARI

Karel santral sistemleri gece servisi:

karel telefon santral sistemlerinde gece servisi özelliği bulunmaktadır. bu da sistemin iki farklı beyine sahip olması gibi tanımlanabilmektedir. bu özellik ile sistem gündüz farklı programlarla yönetilebilmekte gece ise farklı programlarla yönetilebilmektedir. profesyonel servis tarafından programlarının yapılması gerekli bu özellik robot operatör tarafından da kullanılmaktadır.

Karel santral hat alamama problemi:

genelde arıza ihbarlarının çoğu 9 dan hat alamamak ile ilgili geliyor. bunun da genelde sebebi telekom hatlarından kaynaklanmakta ve arıza kayıdı vererek (telekom arıza kayıt 121 ) bu sorun giderilmektedir. bununiçin santral dan yapacağınız işlem ise otomatik dışhat testi ile çalışmayan hattınızı servis dışı bırakıp 9 dan hat alabilir hale gelmektir. Yapmanız gereken tek şey operatör telefonundan 827 tuşlayıp yaklaşık 1 dk sonra herşeyin normale dönmesini beklemektir. telekom görevli personeli hattınızı kontrol ettikten sonra arıza nın santral veya iç tesisattan kaynaklandığı bilgisini veriyor ise o noktada size yardımcı olmaya hazır teknik servisimize ulaşabilirsiniz.

Karel Santral| Şifreleme Özelliği:

karel santral sistemleri istenmeyen aramalar için şifrelem özelliğine sahiptir. MS26, MS26S, MS38, MS38S, MS48, MS48S, MS128, MS224 santrallarda kullanılan bu özellik şu şekilde kullanılabilir.

şifre girme—–836 şifre [000-999] eski modellerde [000-250] kilitleme 837 şifre 1 devreden çıkarma 837 şifre 0

 Karel santral kullanım özellikleri | çağrı yakalama:

karel santral kullanım özelliklerinden çağrı yakalama iki tip dir. çalan iç hattı yakalama, çalan dış hattı yakalama. çalan dış hattı yakalamak için (zil uzun uzun çalar) 3 tuşlamak yeterlidir. eğer çalan dahili hattan bir arama ise (kesik kesik çalar ) 82 ardından çalan içhat numarası tuşlanarak alınır. örnek:82145 gibi….

Karel Santral Kullanım Özellikleri– meşgul abone uyarısı:

karel santral kullanım özelliği olan meşgul aboneyi kulaktan uyarma şu şekilde yapılmaktadır. abone aranır meşgul sesi alınırken 1 (bir) tuşlanır. karşı taraf 1 tuşlandığı kadar bip sesi duyar.

Karel santral uzaktan program konumu:

Karel santral sistemleri uzaktan programlanabilme özelliğine sahiptir. bu özellik sayesinde ilgili teknik personel santralın bulunduğu bölgede bulunmadan program yapabilmektedir. cep telefonu da dahil olmak üzere yapılabilen bu programlar konsoldaki kişinin komut vermesi ile mümkün olabilmekte, bu da kötü amaçlı bağlanıp sisteme zarar vermesini önlemektedir.

Karel Santral Kullanım Özellikleri | santral programlama:

Karel santral sistemlerine program yapabilmek için program kodunu girmek gerekmektedir. santral ayarları operatör telefonu üzerinden dtmf sinyaller ile yapıldığından kullanıcı yanlışlıkla sistem ayarlarını bozmasın diye düşünülmüştür. istenirse şifre ile kilitlenebilen program kodu yetkisiz kişilerin sisteme müdahalesini de engelemektedir.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.